Reviews

Natuurlijk ben ik altijd benieuwd naar je mening. klik op deze link


Ik kwam bij Irene in een hele moeilijke tijd. Toen ik binnenkwam in haar praktijk voelde ik meteen een ontspannen sfeer. Irene luistert naar je, geeft je een veilig gevoel en de massage is zo ontzettend ontspannend. Het doet me elke keer weer goed als ik bij Irene ben geweest.

Nicole (juni 2021)


Via een vriendin die erg enthousiast was over Irene’s behandeling, kwam ik bij haar terecht. En dit was niets teveel gezegd.

De massage was heerlijk ontspannend. In het begin vond ik het een beetje lastig om me helemaal over te geven aan de massage. Maar mede omdat de massage in volledig stilte plaatsvindt en Irene intuïtief de juiste plekken vindt, kwam ik in een volledige ontspanning terecht. Ook de afsluiting na de massage was zeer prettig. Rustig even de tijd voor een gesprekje; hierbij was ook Irene’s feedback bijzonder en fijn.

Ook al een vervolgafspraak gemaakt 😄

Warme groet,

Jolanda (mei 2021)


Na de geboorte van mijn oudste zoon kreeg ik van mijn schoonouders een behandeling bij Irene cadeau. Het is geweldig hoe diep de ayurvedische ontspanningsmassage doorwerkt. Ik voelde me ook direct op mijn gemak bij Irene.
Sindsdien kom ik iedere 2 maanden bij haar om mezelf even te resetten. Tevens door haar spirituele gave weet ze altijd precies te geven en achterhalen waar ik op dat moment behoefte aan heb. Ik kan dan ook iedereen aanraden om een bezoek aan haar praktijk te brengen.

Suzanne 33 jaar (juni 2019)


Ik ben nu verschillende keren bij Irene geweest voor Ayurvedische massage en wat een fijne ervaring is dat iedere keer weer! De warme sfeer en persoonlijkheid die Irene uitstraalt en de rust en echte aandacht die ze voor me heeft, maken dat ik er altijd weer heel graag naar toe ga.

Marieke 33 jaar (april 2019)


Mijn ervaring met Irene is geweldig fijn.

Ik ervaar het als een ALLES IN ÉÉN BEHANDELING.
Je voelt je zeer welkom.!!
Heerlijke ontspannen massage, van een warm en leuk mens.
In een heerlijke schone warme en rustige ruimte.
Ze heeft ook een luisterend oor en inlevingsvermogen.
Mij geeft ze het gevoel dat ik er mag zijn.
Ik voel me heerlijk ontspannen, na de behandeling.
Een gevoel, dat je er weer tegenaan kan.
Een lekker kopje thee, met een praatje, tot besluit, maakt het helemaal af.

Ik kijk weer uit naar de volgende behandeling.

IRENE BEDANKT!!

Janny 75 jaar (mrt. 2019)


Met veel spanningen in mijn lichaam met fysieke uitdrukkingen als vermoeidheid, pijn, concentratieproblemen, kwam ik bij Irene terecht.
Voor mijn eerste afspraak was ik open voor wat er gaat komen en had geen concrete verwachting. Ik voelde mij warm verwelkomd. Irene heeft altijd een luisterend oor en weet de essentie van wat ik zei te benoemen zo dat er voor mij meer helderheid ontstaat.
Tijdens de ayurvedische massage kom ik helemaal tot rust, wat gelijk staat voor bij mezelf zijn.
Ik voel mij door Irene gezien, gehoord, waargenomen en begeleid op de weg terug naar mijn innerlijk evenwicht.

Moni 47 jaar (mrt. 2019)


“Alweer 3 jaar kom ik regelmatig bij Irene voor een massage. Elk bezoek is een perfecte combinatie van totale ontspanning en een pas op de plaats, even stilstaan bij hoe ’t is in je leven op dit moment. Ik zie ’t als een cadeautje aan mezelf en ben na de massage altijd weer helemaal opgeladen en relaxed. Kijk nu alweer uit naar de volgende afspraak!!”

Jacqueline 55 jaar (feb. 2019)


Mijn familie komt al jaren bij Irene. Maar ik had nooit gedacht dat het ook iets voor mij zou kunnen zijn! Nadat ik zag wat de ayurvedische massage bij mijn kinderen deed heb ik er zelf een ondergaan. Ik vond het best spannend, ik was nog nooit eerder gemasseerd  maar bij Irene voelde ik me op mijn gemak. Ze is een ontzettend lieve warme vrouw die erg goed is om met je tot de kern van t probleem door te dringen en je te helpen hier op een goede manier mee om te gaan. Ik merk dat sinds Irene me met regelmaat masseert, ik minder  ‘in mijn hoofd’ zit en meer ontspannen in t leven sta.

Lieke 39 jaar (jan-2019)


Door mijn Fysiotherapeut die adviseerde om eens naar Irene te gaan voor een ayurvedische massage heb ik eerst als verrassing voor mijn man een afspraak gemaakt. Die is een paar weken geleden bij Irene geweest en een heerlijke massage gehad. Omdat ik eerst een ander het gun en denk later pas aan mezelf. Als verrassing had mijn man voor mij meteen een afspraak gemaakt. Dat was dus vandaag.

Wat een ervaring. Het was zo fijn. Na de massage stond er een heerlijk glaasje thee voor me klaar. En nog een gesprekje na de behandeling heeft me diep geraakt. Dan merk ik dat het toch allemaal nog hoog zit Emotioneel, maar Irene had een fijn luisterend oor en goede adviezen die ze gegeven heeft. Niks haasten maar ze nam echt de tijd.

Ik vond het een bijzondere ervaring en ik heb meteen vervolg afspraken gemaakt. Tot de volgende keer weer.

Miriam 29 jaar (april-2018)


Ik ben een vrouw van 40 jaar en tijdens mijn burn out ben ik bij Irene terechtgekomen. Direct als je bij Irene binnenstapt dan ben je op je gemak. Het luisterend oor wat zij biedt en de combinatie met de behandelingen en adviezen zijn geweldig. De passie voor haar vak straalt ze uit. Ik heb klankschaal massage gehad. Je kunt niet omschrijven wat er gebeurd, maar het werd zo rustig in mijn hoofd. Je kunt niet om de klank van de schaal heen. Er is geen ruimte voor andere gedachten je hoort alleen maar de geluiden van de schaal. Na twee sessies voelde ik al een behoorlijke vooruitgang. Ik weet zeker dat deze behandelingen hebben bijgedragen aan een vlotter herstel van mijn burn out.

Wendy (maart-2018)


Via Internet kwam ik op de site van Irene toen ik op zoek was naar ayurvedische massage. Inmiddels kom ik al weer een aantal jaren bij haar en geniet om de 4 weken o.a. van haar fantastische massage. Daarnaast heeft zij de gave om precies te weten wat je verder nodig hebt. We voeren heerlijke gesprekken, waarin haar grote wijsheid duidelijk wordt, en zij stimuleert mij tot het zetten van allerlei stappen in mijn leven.  Zij is een geweldig klankbord en geeft bijzondere adviezen. Per keer stemmen we samen af of een massage het beste is, of een klankschaalhealing. Met dit laatste doe ik bij Irene ook heel bijzondere ervaringen op. De klankschaal maakt een diepere laag van mijn bewustzijn voelbaar en geeft een enorme ontspanning en rust. Het voelt als het ware als een innerlijke massage. Lieve Irene, ik hoop nog vele jaren van jouw gaven te genieten en daarmee goed in balans te blijven.

Ankie, 63 jaar (Januari-2018)


Lieve Irene,

Ik kom al jaren bij jou, (inmiddels zeker 15 jaar) en je blijft me aangenaam verrassen. Een cadeau om naar jou toe te gaan en een cadeau om de behandeling te beleven. Zorgvuldig, betrokken, professioneel maar vooral met hart voor je werk. Daarom ben ik dus al zo lang bij jou en kijk ik iedere keer weer uit naar “mijn cadeautje”.

Iieve groet,

Corian🍀 (november-2017)


Ik heb al jaren last van artrose en daar is in principe weinig aan te doen. Op mijn verjaardag kreeg ik van mijn dochter een cadeaubon voor een Ayurvedische massage. Ik was wel eens eerder gemasseerd maar was onbekend met een Ayurvedische massage. Wat was de massage bij Irene heerlijk, de warme olie was een weldaad en werkte helend op mijn lichaam. Ik merkte dat ik ook dagen erna minder last had van mijn lichaam dat ik er echt baat bij had. Nu kom ik al ongeveer 2 jaar om de 4 weken bij Irene, heb minder last van mijn artrose, de gesprekken erna vind ik heel prettig en houden mij een spiegel voor en met de voedingsadviezen van Irene kan ik ook mee uit de voeten.

Artrose is niet te genezen maar ik merk wel dat ik er minder last van heb door de Ayurvedische massages.

Daar ben ik dus erg blij mee, dankjewel Irene!

Karin, 52 jaar. (September-2017)


Al zoekend op internet kwam ik op de website van Irene en dat sprak me wel aan. Ik had een Ayurvedische massage geboekt en wat was dat heerlijk! Ontvangen in een mooie, rustige ruimte met heerlijke geurkaarsjes en prachtige muziek. Het begin was al goed, maar de massage was super, ik voelde de handen van Irene op bepaalde plaatsen op mijn lichaam warmer worden, een bijzondere ervaring. Irene vertelde dat als haar handen warmer werden dat ik op die plaatsen energie nodig had, en als haar handen kouder werden dat daar dan teveel energie stroomde. Zo zorgde ze ervoor dat tijdens de massage mijn energiebanen weer in balans kwamen. Na de massage kwam Irene met een heerlijk kopje thee en hadden we een heel fijn gesprek. Ik kan het iedereen aanraden, ik ben er nog lang niet maar mede door de behandelingen bij Irene weet ik dat ik goed op weg ben en dat het goed komt.

Een ontspannende positieve ervaring.

Evelien, 38 jaar (Juli-2017)


Tijdens mijn burn-out was ik op zoek naar iets wat mij ontspanning zou kunnen geven en zo kwam ik op de site van Irene terecht maar had nog nooit van ayurvedische massage gehoord. Een openbaring! Irene ontvangt je heel hartelijk en liefdevol in de rustgevende,  aangename massageruimte met passende rustige muziek op de achtergrond en heerlijk geurende kaarsjes. Als Irene begint met de massage, voel je de spanning wegglijden, een ware weldaad voor lichaam en geest. Irene voelt precies aan waar blokkades zitten. Na de massage neemt Irene uitgebreid de tijd om met een lekker kopje thee na te praten waarbij ze een luisteren oor biedt voor zaken waar je mee zit en geeft ze heel waardevolle adviezen. Ik ben ervan overtuigd dat de behandelingen bij Irene voor een heel groot deel hebben bijgedragen aan mijn herstel. Ik ga zeker regelmatig terug om weer even helemaal tot mezelf te komen!

Marion, 54 jaar (maart-2017)


Op mijn verjaardag kreeg ik een cadeaubon voor een massage bij Irene. Ik was alleen bekend met sportmassage en wist niet wat ik van een ayurvedische massage kon verwachten. Als werkende moeder in een gezin met 3 jonge kinderen was dit natuurlijk een heerlijk cadeau.Wat een ervaring, het was heerlijk ik kwam weer helemaal “bij”. De warme olie is een weldaad, de massage zacht maar heerlijk en het gesprekje erna deed me ook erg goed. Ik heb nu vervolgafspraken gemaakt omdat ik mij dit in de toekomst wil blijven gunnen.

Een aanrader voor iedereen! (Januari-2017)

Marion, 43 jaar


Op advies van mijn huisarts moest ik tijdens mijn burn-out iets aan ontspanning doen. Via, via kwam ik bij Irene terecht. Ik wist niet wat ik van een ayurvedische massage moest verwachten, maar het leek me heerlijk om gemasseerd te worden. Wat een openbaring, Irene raakte niet alleen mijn lichaam aan, maar ze raakte me ook mentaal. Langzaam aan knapte ik op, mede ook dankzij het regelmatig laten masseren bij Irene. Irene hield me een spiegel voor, voelde goed aan wat ik nodig had, en na iedere massage hadden we een fijn gesprek waar ik wat mee kon.

Nu kom ik al 3 jaar regelmatig bij Irene, preventief om te voelen hoe het met me gaat en waar ik sta.

Elize, 41 jaar (september-2016)


De accu opladen, herstelwerkzaamheden verrichten net zoals mijn auto ook onderhoud nodig heeft, ben ik me ervan bewust dat ook ik die momenten nodig heb! De ayurvedische massage is voor mij een moment van rust in mijn drukke leven. Tijd voor mezelf, weer in balans komen, energie opdoen. Ondanks de spanning in mijn lichaam weet ik me hier altijd volledig over te geven aan de ontspanning! De persoonlijke touche die Irene erin legt, zorgt dat ik voor meer kom dan alleen de massage, zoals een luisterend oor en advies, een fijn gesprek. Na 12 jaar kom ik nog steeds graag bij jou in de praktijk Irene!

Yvonne van den Heuvel (Juni-2016)

Twello


Ik kom al bijna 10 jaar voor een Ayurvedische massage bij Irene.Iedere 2 maanden. Ik kijk er altijd naar uit. Soms heb ik klachten, meestal niet, maar ik doe het echt voor de ontspanning. Het werkt ook preventief, je bent vaak situaties voor omdat je met je geest en lichaam bezig bent.  Zolang ik het kan blijf ik komen, het is iedere keer weer een heerlijk moment.

Willeke 59 jaar (Januari 2016)


“Bij Irene kom ik helemaal tot rust. Naast de Ayurvedische massage biedt Irene ook een luisterend oor en krijgt ze een goed beeld van je persoonlijkheid. Door lichaam en geest weer in balans te brengen, maakt ze het leven zoveel makkelijker! Ik kijk er steeds weer naar uit om naar Grave toe te komen!”

Sanne (September-2015)


Sinds 1 ½ jaar kom ik bij Irene voor een Ayurvedische massage. Het is niet alleen een heerlijk moment van ontspannen, maar ook een moment om weer tot besef te komen dat ik door blijf rennen en te weinig voor mezelf zorg. Irene is perfect in staat de vinger op de zere plek te leggen en je een spiegel voor te houden. Inmiddels herken ik signalen en gaat het steeds beter, maar moet ik alert blijven. De massages helpen daar bij en geven me weer energie en het besef dat ik meer ‘moet’ voelen in plaats van denken.

Ik kom dan ook altijd graag terug om te genieten, te ontspannen en te relativeren.

Mirjam 50 jaar (Juni-2016)


Ik ben met de Ayurvedische massage in aanraking gekomen tijdens een verwenweekend in het oosten van het land.Ik kwam hier zo ontspannen uit dat ik, eenmaal thuis, op zoek ben gegaan naar iemand in de regio die dit kon evenaren. Zo kwam ik bij Irene terecht. En ik kan alleen maar zeggen dat het bij haar nog beter voelt. Het is niet vergelijkbaar met een sportmassage, kneden en knijpen is totaal niet aan de orde. De handelingen zijn zacht en krachtig, de warme olie geeft rust. Evenals de lekkere warme handdoeken. Ook is Irene als mens een lieve vrouw, zeer vakkundig, en met een warme uitstraling.

Ik kom elke keer weer graag terug!

Eleonore, 49 jaar (Februari-2016)


“Irene van Elk heb ik leren kennen als een vakvrouw, iemand die werkt vanuit de inzichten van de Ayurvedische massage. Doordat ze deze inzichten op een vertrouwensvolle en liefdevolle manier combineert met haar intuïtie, worden haar massages ‘compleet’, met als resultaat voor mij dat ik de massages niet alleen als weldadig, maar vooral ook als helend heb ervaren.”

Man, 57 jaar (November 2015)


Bas is een gevoelige jongen die regelmatig last kan hebben van spanningen in zijn lijf en veel ‘in zijn hoofd’ zit. Doordat wij als ouders goede ervaringen hebben met Irene vroegen we ons af of het ook iets voor hem zou kunnen zijn. Hij gaat alweer enkele jaren regelmatig naar Irene. Hij geeft zelf aan wanneer hij weer wil, dat is vaak wanneer hij iets minder goed in zijn vel zit of druk in zijn hoofd is. Zelf zegt hij: ‘Ik verheug me altijd om naar Irene te gaan. Het is de enige plek waar ik echt hélemaal kan ontspannen en waar mijn hoofd helemaal leeg is als ik weer naar huis ga. Ik voel meteen dat het dan weer beter gaat met me’.

Bas, 10 jaar (Augustus-2015)


Ik kom al een heel aantal jaren bij Irene, bij mij ooit gestart vanuit het verlangen naar lichamelijke aanraking in een druk en door werk beheerst leven met verlangen naar een liefdesrelatie. Inmiddels ben ik erg gelukkig in mijn relatie en ik geniet nog steeds met regelmaat van de massages van Irene. Het is telkens weer een spiegel: kan ik me echt helemaal overgeven of ontdek ik dat mijn hoofd zo vol zit dat ik me niet kan laten leiden onder de zeer deskundige en gevoelige handen van Irene. Intuïtie, levenservaring en hoog bewustzijn typeren Irene en daar mag ik als client volop de vruchten van plukken…..!

Vrouw, 42 jaar (Juni-2015)


Inmiddels maak ik alweer zo’n 10 jaar dankbaar gebruik van de bezoeken aan Irene. Een aantal familieleden gingen mij voor en ik hoorde goede verhalen. De massage klonk enorm aantrekkelijk. Al gauw merkte ik dat het veel meer is dan een massage. Het is ontspannen, een pas op de plaats, maar ook een blik in de spiegel, ‘hoe lig ik erbij?’. De informatie en het oprechte advies dat Irene geeft is erg waardevol, kan het niet goed met iets anders vergelijken. Irene heeft haar eigen autentieke stijl en daar voel ik me erg goed bij.

Dagmar, 39 jaar (Januari-2105)


Ik ga liggen en Irene begint eerst met en korte healing. Ik voel me dan al langzaam rustig worden, voordat de klankschaalmassage begint. Tijdens de klankschaalmassage loopt Irene langs mijn lichaam met de klankschaal en dan gebeurt er van alles wat niet goed uit te leggen valt. De klanken trillen als het ware mijn lichaam en geest “schoon”. Totale ontspanning. Wat zo bijzonder bij Irene is, dat elke behandeling met volle aandacht wordt gegeven.

Hetty, 38 jaar (Oktober-2014)


Mijn naam is Dori Bakker en al vele jaren geeft Irene mij om de 6 weken een ayurvedische massage. Eigenlijk is de ayurvedische massage die ik bij Irene krijg een accu voor mij… Omdat ik gewrichtsklachten heb en vaak over mijn grenzen ga, zorgt deze massage voor het beter in balans brengen van mijn energie. Ik voel dat mijn accu weer opgeladen wordt als ik bij Irene ben geweest. Door deze massage regelmatig te laten doen voel ik mij energieker en wat nog belangrijker is, ik heb minder last van pijn in mijn gewrichten!

Dori, 53 jaar (Juli-2015)


Ik kom al meer dan 10 jaar regelmatig naar Irene voor een Ayurvedische massage. Iedere keer weer is het een grote oppepper voor lichaam en geest. Irene brengt rust en evenwicht en haar werk kenmerkt zich door de grote hoeveelheid aandacht en liefde die ze iedere keer weer in de behandeling steekt. Irene draagt de juiste balans uit tussen leven vanuit je hart en nadenken bij wat je doet.

Marko, 43 jaar (Maart-2015)


“als ik het niet probeer, weet ik het ook niet.” Dat was de reden om mijn eerste afspraak bij Irene te maken. Ik ben een denker en ‘ zit regelmatig in mijn hoofd.’ Ik wilde bij de start van de massage mezelf graag beter leren kennen, beter in balans kunnen blijven en leren ‘voelen.’ Je aandacht (frisse handdoeken, warme kamer, geurkaarsen, passende muziek), luisterend oor en kop thee zorgen ervoor dat ik me welkom voel als ik naar je massage kom. Je hebt me geleerd om beter te leren voelen, en minder te denken. Ik heb geleerd je handen te volgen, te genieten, te ontspannen, te luisteren naar de muziek en op een andere manier om te gaan met gedachtes. Ik kan mijn energieniveau beter bepalen en laat me graag opladen tijdens de massage. Je gesprekje erna en de eventuele tips geven mij weer ideeën om daar de komende periode op te gaan letten of om eraan te gaan werken. Een massage bij Irene ervaar ik als een kadootje voor mezelf en dat gun ik iedereen!

Annemarieke (Januari-2015)


In een periode dat er wel erg veel gebeurtenissen in mijn leven waren die een appél deden op zorgen voor een ander, kwam ik in contact  met Irene. Want  ook daarvoor werd er vaak een beroep gedaan op mijn kracht en wat ik anderen kon geven. Veel geven aan een ander is goed, maar uiteindelijk was het ook een enorme  aanslag op mijn  eigen ( energie)balans. Bij Irene voelde het als een warm bad; niet alleen de warme helende olie, maar ook de warmte en aandacht  van Irene zelf hebben enorm geholpen in het vinden van een nieuwe balans. De gesprekken en massage maakten me opnieuw bewust van waar de blokkades zaten en mede door de professionele adviezen is er voor mij weer een beter evenwicht; dit kadootje ga ik me zeker nog vaker gunnen.

Loes 59 jaar (Januari 2015)


Ik vind het bij jou zo fijn , omdat ik er rustig van word en ik vind het ook gezellig. Daarnaast kan ik  ook een paar nachten goed  slapen. En ik kan ook alles tegen jou vertellen.

Groeten van Kyra (8 jaar) (Oktober-2014)


Als ik bij Irene ben dan is er tijd voor rust en alles laten gaan tijdens de massage. Ook merk je weer waar je staat op dat moment. Je kunt alles bij Irene kwijt, maar Irene geeft ook aan wat zij denkt of voelt. Dit alles in een prettige en ontspannende sfeer. Daarom is Irene een waardevolle vrouw binnen ons gezin.

Antonet (34 jaar) (Juli-2014)